poniedziałek, 13 czerwca 2016

"Jesteś tym co jesz" - recenzja



Autor: Gillian McKeith

Tytuł: "Jesteś tym co jesz"

Rok wydania: (16) 2016 r.

Wydawnictwo: REBIS

Objętość:  224 stron

Cena: 39,92 zł

Gatunek literacki: poradnik, zdrowe żywienie

Dostępność: Rebisempik, matras,, księgarnie stacjonarne

Opis wydawnictwa: Gillian McKeith osiągnęła niewiarygodne rezultaty, odmieniając nawyki żywieniowe najgorzej odżywiających się Brytyjczyków. Dzięki tej książce poznasz tajemnice jej fantastycznej diety i zmienisz swoje życie – będziesz zdrowszy i szczęśliwszy.
  • Przeprowadź test na inteligencję żywieniową i przekonaj się, jak wpływa na ciebie to, co jesz.
  • Pozbądź się niezdrowych nawyków żywieniowych.
  • Naucz się zapobiegać chorobom związanym z niewłaściwym odżywianiem, np. cukrzycy.
  • Dowiedz się, jak niewielkie zmiany mogą doprowadzić do niezwykłych rezultatów.
  • Jedz więcej... nie mniej.
Przestrzegając prostych rad Gillian McKeith, już wkrótce będziesz się czuł i wyglądał wspaniale. Będziesz zdumiony, jak wielkie znaczenie może mieć kilka drobnych zmian i jak łatwo je przeprowadzić.
Po prostu spróbuj, a zobaczysz...
Członkowie brytyjskiej rodziny królewskiej, gwiazdy filmu, show-biznesu i olimpijczycy już spróbowali.
Gillian McKeith jest doktorem nauki o żywieniu. Tytuł ten uzyskała w American Holistic College of Nutricion, znanym obecnie jako Clayton College, w Stanach Zjednoczonych. Autorka jest również dyplomowanym członkiem Centre for Nutrition Education w Wielkiej Brytanii. Prowadzi cieszący się ogromną popularnością program Jesteś tym, co jesz produkowany przez Channel Four BBC. Program jest emitowany także przez Telewizję Polską.


Moja opinia: Czy istnieje jakiś związek między tym co jemy, a tym jacy jesteśmy? Otóż tak. Ta książka pokazuje nam jak jedzenie wpływa na nasze zdrowie, wygląd, samopoczucie czy inne aspekty naszego życia. Na rynku jest wiele książek o zdrowym odżywianiu czy dietach, dlaczego więc ta cieszy się takim powodzeniem? W końcu teraz po raz szesnasty jest wznowiony jej druk. Jest to niebywałe i bardzo rzadko się zdarza, a więc w czym rzecz. Gillian pokazuje nam co jest dobre dla naszego organizmu a co złe, no tak ale tak jest w większości tego typu książek. Mamy tutaj jednak przedstawiony bardzo ważny aspekt, którego nie porusza żaden inny poradnik, a mianowicie, łączenia grup pokarmowych. Jak się okazuje, taka niby nie istota sprawa, a jak duże ma znaczenie. Kolejnym plusem tej książki, jest pokazanie jakie pokarmy mogą wywoływać dane dolegliwości. Postanowiłam wypróbować na sobie kilka rad zaczerpniętych z tej książki i odstawić kilka produktów. Dzięki temu okazało się, że mam skazę białkową i bardzo szkodzi mi biały cukier. Po odstawieniu tych składników, przestałam mieć problemy z cerą.  

Kilka lat temu był emitowany w telewizji program o takim samym tytule. Autorka książki pomagała w nim ludziom otyłym zmienić nawyki żywieniowe, przez co odmieniała całe ich życie. Pokazywała im jakie są skutki ich złego odżywiania.

Po przeczytaniu i wprowadzeniu w życie niektórych rad mogę z czystym sumieniem mogę polecić ją każdemu. Szczególnie polecam osobom, które borykają się z różnego rodzaju dolegliwościami i problemami zdrowotnymi. Jest to jedna z najciekawszych książek i cieszę się, że dołączyła do mojej biblioteczki.



Ocena:6/6

Za egzemplarz recenzenci dziękuję :


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz